Info

SolopreneurCast

Karin Høgh er solopreneur. Podcasten handler om at være soloselvstændig og om at drive virksomhed alene. Men med masser af partnere, samarbejdspartnere og kunder. Podcasten er en samtale mellem værterne, eksperter og lytterne om de udfordringer og fordele det giver at være solopreneur. De deler erfaringer, tips og tricks og almindelige betragtninger om livet som solopreneur.
RSS Feed Subscribe in iTunes
2016
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
August


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Nov 21, 2016

Er du også solo - i din virksomhed? Og er du lidt af en entrepeneur. SÅ er Solopreneurcast lige en podcast for dig.

Jeg hedder Karin Høgh, jeg er podcasting-konsulent og jeg sælger tech i PodConsults Butik på nettet.
 
Min gæst i episode 85 er Astrid Waagstein, cand.It. fra IT-universitetet. http://astridwaagstein.dk/
 

Hun har skrevet specialet ‘Døden i den digitale tidsalder’, om hvad der sker med ens data, når man dør, og hvad man kan gøre for at sikre dem.

Der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at dine pårørende får adgang til din digitale arv, når du dør.

Som soloselvstændig er det vigtigt at skelne mellem det, der tilhører virksomheden og det, der tilhører ens private liv. 

På engelsk skelner man mellem legacy  og inheritance - eftermæle og arv (gæld).
 
Astrid deler desuden "arven" op i
 
den emotionelle - ex.familiebilleder
den praktiske - kontrakter - eks. leje
den økonomiske - bankkonto, malerier
 
Som virksomhedsejer er det også vigtigt at efterlade sig en overskuelig overdragelse af demange online tilstedeværelser, som vi har. 

Først og fremmest bør du overdrage adgang til brugernavne og adgangskoder på dine sociale konti til enten dine pårørende, en bogholder eller til en advokat.

Mange tjenesteudbydere har den brugerpolitik, at det ikke er tilladt for pårørende at logge ind på din konto – selvom du har overdraget koderne. Din digitale tilværelse skaber med andre ord forhindringer, som gør det svært at håndtere din digitale arv.

Gem passwords og brugernavne

Du kan skrive dine passwords og brugernavne ned på et stykke papir og gemme dem et sikkert sted sammen med andre vigtige papirer. Du kan også give dem videre til en af dine nærmeste. Det er dog bedre at bruge en af de efterhånden mange tjenester som tilbyder passwordmanagement.

 

Udfyld ”Min Sidste Vilje”

Du kan lave et digitalt testamente på landsforeningen Liv&Død’s hjemmeside. Her kan du ønske, der skal ske med din digitale arv efter din død. Det bliver udleveret til dine pårørende efter din død.

http://www.livogdoed.dk/

 Det er foreningens formål at virke for en værdig

afsked med livet.

http://livogdoed.dk/assets/Digital-Arv-folder1.pdf1.pdf

 Indstil dine indstillinger

Hos nogle udbydere som Facebook, Google og E-boks har man mulighed for at give ens pårørende adgang i tilfælde af dødsfald. Den mulighed findes under profilens indstillinger.

Facebook: https://www.facebook.com/help/contact/?id=228813257197480

Google: https://www.google.com/settings/account/inactive

 

Private data i beskyttet dokument

Hvis du har data, som du ikke ønsker, at dine nærmeste skal finde efter din død, kan du gemme dem i et beskyttet dokument. Ryd løbende op og gem dine beskyttede data på usb-stik eller ekstern harddisk.

 Del løbende med familien

Du kan løbende i dit liv dele billeder og andre ting med din familie og venner på fællesdrev eller cloud-tjenester. På den måde har de direkte adgang til det efter din død.

Kontrakter på E-boks

Den digitale postkasse e-Boks er ikke kun til dokumenter fra det offentlige, banker og din arbejdsgiver.Du kan også gemme alt fra din fødselsattest til familiebilleder og kontrakter i din digitale postkasse.

 
Der er også et udvalg af advokatfirmaer/personer, der har valgt at sætte fokus på den digitale arv i juridisk øjemed.
 
 
 
 
 
 
 
 
Man er desuden begyndt at uddanne advokater i rådgivning inden for digital arv.
 
 
 
Oct 31, 2016

Karin Høgh har Lena Göthberg i studiet. Hun har arbejdet i shipping branchen i mange år, og derfor, da hun blev selvstændig valgt hun at bruge en del af sin tid på noget helt nyt for shipping branchen. Podcasting.

Hun udgiver hver anden uge en episode af The Shipping Podcast. 

Hun møder og interviewer spændende personer som arbejder i shipping. Om deres baggrund, om deres arbejde, og om hvordan de ser fremtiden inden for shipping. 

Den første hun interviewede var en Mærsk-kaptajn, som er flittig på Twitter. @kaptajneee

Hun er allerede blevet kontaktet af store aktører, som vil sponsorere hendes podcast. Men indtil det sker, er det hendes passion og hendes projekt at få podcasten til at vokse og måske til at være et netværk af flere podcasts om shipping.

 

Oct 17, 2016

Arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Digitalisering, globalisering, automatisering er megatrends, der peger i samme retning og stiller nye krav til os alle. Begreber som mental robusthed og modstandskraft vinder stigende udbredelse og bliver mainstream. Men debatten handler mest af alt om, hvordan ledere kan hjælpe deres medarbejdere med at blive mere robuste. Hvad med alle os soloselvstændige, der arbejder alene, og står med hele ansvaret selv? Vi skal også være modstandsdygtige, men hvordan bliver vi bedst det?

Ulla Schade, karrierecoach og kommunikationsrådgiver, har inviteret erhvervspsykolog, Ebbe Lavendt, i podcast studiet til en snak om, hvad man egentlig forstår ved robusthed, hvorfor begrebet er blevet så højaktuelt i disse år, og hvad vi helt konkret kan gøre for at styrke vores mentale robusthed.  

Robusthed – også kendt som resiliens – er især vigtig, fordi det påvirker vores præstation på arbejde, vores fysiske helbred, vores mentale sundhed og kvaliteten af vores relationer.

Ebbe Lavendt fortæller også, hvordan man helt konkret kan arbejde med at fremme robusthed - som menneske i almindelighed og som soloselvstændig i særdeleshed. Man kan sætte ind på tre områder:

 • Hvad kan man selv gøre som person?
 • Hvordan kan man styrke sine relationer?
 • Hvordan skaber man de optimale rammer for arbejdsmiljøet?

Ebbe Lavendt er en af Danmarks førende eksperter inden for positiv psykologi og styrkebaseret udvikling. Han står bag Center for Positiv Psykologi og ved som selvstændig gennem 12 år, hvad det kræver at drive egen virksomhed og har undervejs også taget sin egen medicin.

På Center for Positiv Psykologis hjemmeside http://positivpsykologi.dk/ kan du finde en guldgrube af viden og værktøjer. Det er også her, du kan finde mere information om kurset ’Mental fitness’, som er omtalt i podcasten - http://positivpsykologi.dk/mental_fitness/   

Ulla Schade har tidligere været i studiet hos Karin Høgh som cohost på Solopreneurcast nr. 77, hvor hun fortæller om tankerne og idéerne bag bogen: ’Kunsten at skifte spor - Genopfind dit arbejdsliv’.  Du kan læse mere på  http://ullaschade.dk/

Oct 3, 2016

Denne podcast kører nu på tredje år, og den handler om alt dét soloselvstændige har brug for at vide, det vi griner af, det vi ikke kan fordrage og ikke mindst om grundene til, at vi er alene i vores virksomheder.

Denne episode af Solopreneurcast er i dén grad solo. Der er hverken cohost eller gæster.

Karin Høgh er helt alene i studiet med sig selv i en halv time. 

Uden manus og andet og holde sig til end nogle noter om emnet. 

Dét er en god test, hvis man ikke har prøvet før at freestyle og dele sine tanker med henblik på offentliggørelse. 

Feedback om emnet er meget velkommen på Facebook https://www.facebook.com/solopreneurcast/?fref=ts 

eller bare direkte til karin@podconsult.dk

 

 

Sep 19, 2016

Inkasso lyder dyrt. Ikke kun for den, der skylder penge, men også for den, der har penge til gode.

Særligt for en soloselvstændigkan det virke som en umulig opgave at inddrive penge. 

Men i denne episode får du råd om, hvordan du griber det an, så du ikke mister penge på at få dine penge fra dårlige betalere. 

Torben Stohn er uddannet jurist fra Københavns Universitet og inkassochef i Advokaternes Inkasso Service, der er en del af Advokatfirmaet Stohn og Partnere. Han hjælper virksomhederne med at  indkræve forfaldne fakturaer, og der er mange virksomheder, som har behov for hans hjælp.

 Inkasso er en forkortelse for inkassation, hvor en inkassoadvokat eller et inkassobureau står for at inddrive de penge, du har til gode. For at kunne følge med i dagens episode, kan du med fordel besøge https://www.inkassoadvokat.dk/inkasso/  hvor du kan få et overblik over, hvordan en typisk inkassosag forløber.

Alene på baggrund af RKI registreringerne har danske virksomheder pr. 1. januar 2016 16,2 mia. kr. til gode hos personer, der har svært ved at betale deres regninger.

 Som led i en effektiv kreditpolitik er det afgørende, at du følger op på kunder, som ikke betaler. Det gør du ved at sende en rykker. Husk at formulere rykkerskrivelsen korrekt. Du kan hente rykkerskrivelser og andre skabeloner her.

Første rykkerskrivelse sender du dagen efter sidste rettidige betalingsdag. Anden rykker sender du 10 dage efter, at du har sendt første rykker, dvs. sender du rykker 1. den 1. september 2016 sender du 2. rykker den 11. september 2016. Rykkergebyret må ikke være på mere end 100 kr. pr. rykker. 

Inkasso uden omkostninger

Du kan også overlade rykkerprocessen til Rykkerportalen, som løser opgaven uden omkostninger. Betales der ikke efter, at du har sendt rykkerskrivelser, kan du sende dine fakturaer og rykkerskrivelser til inkasso via Advokaternes Inkasso Service, som tilbyder inkasso uden omkostninger. Det er skyldner, som betaler udgifterne til sagsbehandlingen.

Det har alvorlige konsekvenser for virksomhederne, når fakturaerne ikke bliver betalt til tiden. Det kræver store ressourcer, hvis virksomhederne selv skal rykke for betaling og administrere afdragsordninger. Det påvirker virksomhedernes vækst negativt, og går krav tilmed tabt, kan det i værste fald betyde, at nøglen må drejes om. 

 • Hvornår det er fornuftigt at give kredit?
 • Kan det betale sig at forfølge et mindre krav?
 • Hvad kan man selv gøre for selv at forfølge sit krav?
 • Hvornår kan en sag overgå til inkasso?

Advokatinkasso er særligt effektivt, hvis sagen overgår til inkasso efter 2. rykker. Jo længere tid der går fra en faktura er forfalden til den overgives til inkasso desto mindre er sandsynligheden for, at det vil lykkes inkassoadvokaten at inddrive kravet. Det skyldes, at den dårlige betaler typisk skylder penge væk til mange forskellige kreditorer, og det er den kreditor der kommer først, som ender med at få sine penge.

Eftersom der ikke er omkostninger forbundet med at få sin inkassosag behandlet hos Advokaternes InkassoService, skal virksomhederne ikke længere overveje, om det kan betale sig at forfølge et krav. Det gælder bare om at få gjort noget ved problemet i en fart.

Sep 5, 2016

Palle Bo var ved at sælge sit hus og sine ejendele, da vi talte med ham i episode 68 i marts 2016. 

Nu er han nået til det tiende land, og han er nu fast besluttet på at nå hele verden rundt - og samtidig passe sin virksomhed med at lave gode radioreklamer for danske virksomheder. 

Men Karin Høgh selv er i Vilnius tager hun snak med Palle Bo om, hvordan det går med det med at arbejde, samtidig med, at han rejser så meget. 

Dette er tredie sæsons første podcastepisode. og samtidig episode 80. 

Slut dig gerne til og fortæl, hvad du synes, vi skal tale om i Facebookgruppen

Jun 27, 2016

Cohost denne gang er René Hjetting fra Presswire - han  hjælper bl.a. selvstændige  med at blive bedre til at skrive så de sælger. Det er alt fra nyhedsbreve, blogindlæg, salgssider. Han hjælper typisk selvstændige, der gerne vil sælge digitale produkter og online kurser.

Dette er den sidste episode før sommerferien. Episode 80 sendes 5. september. 

 Cooltool:

Hvordan finder man et godt - og vel at mærke ledigt -  domænenavn?

http://www.bustaname.com/

Her er en god artikel med råd om, hvordan du finder et godt  domæne.

http://www.seotips.dk/20-gode-raad-godt-domaene/

Karin nævner denne løsning set på Frederiksberg - der var nok ikke flere domæner om leje af biler, så han valgte denne http://dyt-dyt.dk

 

Hovedemnet denne gang er skrivning, som er René Hjettings spidskompetence. Dels skriver han pressemeddelelser for kunder, men han hjælper også selvstændige som os med at få skrevet så meget og så godt som muligt. 

René fortæller. hvordan han på skrivecamps bringer deltagerne i det rette mindset, så de kan fordybe sig i at få skrevet så meget som de gerne vil.

René giver i podcasten også råd om, hvordan vi alle sammen kan tilrettelægge vores dage, så vi får skrevet uden alt for mange afbrydelser. 

 Kundeklager 

Mange af os er ikke så gode til at tackle dem, for der er ofte følelser involveret

 Det er egentlig ikke svært - men fordi der ofte er følelser involveret, er en af finterne at holde fokus på fornuft. Det får du også lidt inspiration til i videoen

Leon Birdi giver i en ny video og denne artikel nogle gode råd.  http://birdi.dk/blog/konflikthandtering-pa-tre-minutter/

 1. Forebygger klager
 2. Behandler klager
 3. Følger op på klager

Kunderne vil bare gerne lyttes til, for som regel har de bare haft en dårlig dag.

Ikke email - gerne i telefonen eller face to face. Sig “Jeg vil gerne hjælpe dig”.

Det er næsten altid dårlig kommunikation, den er gal med, det er ikke problemet.

Følg op bagefter - hør, om kunden gerne vil blive - om kunden er glad?

 

 

Jun 20, 2016

Er du også solo - i din virksomhed? Og er du lidt af en entrepeneur. SÅ er Solopreneurcast lige en podcast for dig.

Host er Karin Høgh fra PodConsult og cohost er Kåre Mulvad Steffensen fra Dejlig Lama. 

Sammen har de på en "kollega-for-en-dag"  produceret tilsammen syv videoer om deres virksomheder. 

Ugens cooltool:

 Upwork.com - Et tool til at få løst mange typer opgaver, men vær opmærksom på at outsourcing kræver meget god kommunikation og præcisering af opgaven - det kommer din tid til at gå med, i stedet for “bare” at lave opgaven selv måske...

 

Kollega for en dag

Vi deler vores  oplevelser med kollega for en dag.

Susan Vestergård, som er den, der har introduceret det, bemærkede på Facebook, at vi faktisk havde udvidet konceptet ved at ARBEJDE sammen på en opgave og ikke på hver vores opgaver.

Vi hjalp hinanden med at få optaget ialt 7 videoer om vores to virksomheder.

Der var flere barrierer, der skulle overvindes:

 1. Perfektionisme

2. Overspringshandlinger

3. Tekniske problemer - særligt lyssætning

4. Pladsproblemer på iPad

Vi valgte "quick and dirty" metoden, og lod den anden stå suverænt for det indholdsmæssige, for hvis vi først skulle starte fra bunden af med at planlægge form, indhold og udtryk, så ville vi aldrig have nået så meget på fire timer. 

En af Kåres videoer handlede om See/Do konceptet.

Hvorfor det er vigtigt at gøre sig klart hvad man gerne vil have besøgende til at gøre/opnå på ens hjemmeside. Og hvorfor “bare” at læse artiklerne IKKE er målet med din hjemmeside. Vi skriver jo ikke gratis videnstunge artikler for vores blå øjnes skyld...


Artikel + gratis download (no signup required, men du må selvfølgelig gerne)

http://www.dejliglama.dk/kan-du-selv-finde-rundt-paa-din-hjemmeside/

 

Endelig taler vi - igen - om hvad man kan bruge sfæriske fotos eller 360 grader videoer på sit website, på Facebook eller Twitter. 

Her e ren, der har gjort det til en forretning at producere for virksomkeder.

http://fotostil.dk/saadan-foregaar-det)

Der er billigere måder, hvorpå du selv kan lave "bobler" eller sfæriske fotos a la Google Streetview - læs mere i denne artikel. 
https://charlotteshj.dk/2016/06/14/lav-sfaerer-billedbobler-til-facebook-og-google/

 

Jun 13, 2016

Ulla Schade er ugens cohost. 

Hun har flere gange skiftet spor i karrieren, og især det at gå fra at være lønmodtager til at starte egen virksomhed i 90erne var  et stort spring.

Gennem de seneste ti år har hun videreudviklet sin forretning med efteruddannelser i styrkebaseret coaching, og sidste år afsluttede jeg en master i positiv psykologi. I dag kombinerer hun kommunikation, journalistik, coaching og styrkebaseret udvikling på en ny måde og bruger meget af min tid på at hjælpe og coache andre, der søger nye veje i arbejdslivet.

Sammen med journalistkollega Birgitte Bartholdy har jeg skrevet bogen ’Kunsten af skifte spor – Genopfind dit arbejdsliv’, der udkom i efteråret 2015. Lige siden har Ulla brugt meget tid på at udbrede det gode budskab gennem bogarrangementer, foredrag og undervisning – indimellem også sammen med Birgitte.

Ulla har tre tips med til, hvordan du finder ud af, om det er tid at gøre et sporskifte:

 1. Tag temperaturen på dit arbejdsliv - Er det positiv eller negativ energi, der fylder din arbejdsdag? (Fx Karin som case - reference til Gitte Koldtoft og energizoner)
 2. Brug dine personlige styrker og find ind til det, du har naturligt talent for, og som giver dig energi og arbejdsglæde (Karin: Har du hver dag i dit arbejde mulighed for at bruge dine vigtigste styrker og gøre det du er bedst til?) (Eksempel fra mit eget liv, hvor jeg, når jeg coacher i dag, trækker på de samme kompetencer, som jeg i årevis har brugt som journalist, men hvor mine personlige styrkerog værdier kommer bedre til udtryk)
 3. Du skal handle - helst lidt hele tiden - vejen til succesoplevelser er at dele store og langsigtede mål op i mindre og mere realistiske projekter, som du kan prøve af og lære af dine erfaringer undervejs

 

Cooltool:
Tag en gratis VIA styrkeprofil
Hvor godt kender du dine personlige styrker? Og har du mulighed for at bruge styrkerne i dit arbejde? Det kan du blive mere bevidst om ved at besvare 120 spørgsmål og få din egen personlige styrkeprofil.
Læs mere her, hvis du er interesseret i at kende dine egne karakterstyrker:
http://ullaschade.dk/wp-content/uploads/2015/09/Pr%C3%B8v-en-gratis-VIA-styrkeprofil-p%C3%A5-nettet.pdf

 

Karin  blev ringet op, omhun ville modtage et nyhedsbrev. Dét har hun ikke prøvet før, men det virkede.

Hvad kan man ellers gøre for at få tilmeldinger?

Brug din email-signatur

Popup i fom af  slide-in vs. top-bar

Tjek-boks ved kassen i webshoppen

Gi´ noget væk :

E-bog

Webinar

E-mail serie

Tools

Rabatkupon på 50 kr. til din webshop

Gode råd

 

Du kan nemt få lidt flere e-mail abonnenter ved at dele dine tidligere nyhedsbreve på de sociale medier, så alle kan se hvad de kan forvente at modtage ved at abonnere på dit nyhedsbrev.


Og så altså den nye: ring til dem ;-)

Karin har holdt kollega for en dag sammen med Kåre Mulvad fra Dejlig Lama

 I episode 78 er Kåre igen cohost, så der vil han og Karin dele, hvad de fik ud af det. 

Jun 6, 2016

Claus Johnsen fra Sense Communication er cohost, og han har nogle gode råd til, hvordan du, ligesom eks. de politiske partier, kan udnytte "agurketiden", som man kalder den periode, hvor der ikke sker så meget i det offentlige liv. 

Mange er jo stadig på de sociale medier, selv om de har fri. Men du kan udnytte de emner, der er oppe i tiden, vejret, strandlivet osv.

ELLER, du kan som Claus selv gør, bruge hans cool tool, nemlig slukknappen. Sluk for mobilen og hold fri. HELT fri. I den periode, hvor der alligevel ikke sker så meget. 

Karin fortæller, hvad hendes planer er for podcasten efter sommerferien. 

Alle dem, der har været cohosts i løbet af året, får mulighed for selv  at blive værter for et par episoder. De kan enten invitere en anden cohost eller en helt tredje person og tage emner op, som er relevante for solopreneurs. 

 

May 30, 2016

Kåre Mulvad Steffensen fra Dejlig Lama er solopreneur og arbejder i fremtidens virksomhedsstruktur - netværket. Han rådgiver virksomheder om digital strategi, med fokus på at levere virksomhedens viden i den rette kontekst til kunderne.  Det bruger vi selvfølgelig WordPress til at styre. 

Kår har en dreng på halvandet og hjemmekontor, så han begynder nu sin dag med at meditere. Han bruger Calm.com app’en og har fjernet Facebook fra homescreen på telefonen.

 

Han har endnu et cooltool med InSite - som gør det muligt for os at gøre det til en mere personlig oplevelse for dem, der besøger vores Wordpress-sites. 

Barsel

Kåre har været på barselsorlov. Well orlov og orlov. Det blev til de opbligatoriske 14 dage for fædre, og senere et par måneder, hvor Kåre fleksede og arbejdede om aftenen. Han er ansat i sit eget ApS. 

Juridisk ingen forskel når man har et APS, så er man jo ansat - men man sidder og sender beskeder frem og tilbage til sig selv gennem virk.dk/ nemID/ nemreffusion.dk så man skal holde tungen lige i munden.

Det er svært at finde ud af præcis hvor meget man får ud af det økonomisk. Det kommer an på ens månedsløn, så det kan betale sig at sætte lønnen til MINIMUM kontanthjælp - det laveste offentlige ydelse i alle fald. For ikke direkte at snyde sig selv for støtten!

 

Frivilligt arbejde

Kåre har brugt meget tid med at forberede og afholde WordCamp i Århus. Det tager tid, meget tid, og gruppen har arbejdet i et halvt år med ugentlige møder, blandt andet på https://slack.com/

Alt om WordPress i Danmark på : wp-danmark.dk

 

Han er primus motor i Årets Danske WP Award: for 4.år i træk uddeles publikums/ popularitets præmien til Årets Danske WordPress hjemmeside.


Kåre deltager også i WordCamp Europe i Wien.

Se mere om wp-danmark.dk

Kan det betale sig at lave frivilligt arbejde, som tager så meget tid? Kåre siger, at det er vigtigt for ham, at Wordpress, som han rådgiver om, bliver mere udbredt. Så alt arbejde, der understøtter dét, understøtter i det lange løb også hans virksomheds fremtid. 

 

May 23, 2016

Som soloselvstændig er man dybt afhængig af sit gode helbred. Så når man som Carina Heckscher fra iCheck  tager styrtet ned af trappen og brækker en arm, er det bare om at komme hurtigt i gang igen. 

Hun fortæller, hvad der skete, da uheldet var ude, og hvorfor hun - heldigvis - er som ny igen, når gipsen kommer af om en uge. 

Cool Tool

Ereolen, altså bibliotekternes lydbogstilbud bruger Carina meget og anbefaler den gerne, når man er på farten

Easytimer er mit vigtigste redskab når hun er Netværksfacilitator og konferencier.

Karin har valgt at få ViaBill på sin webshop http://podconsultsbutik.dk - det betyder, at kunderne kan købe i rater - en form for afbetaling. 

Og så har Karin begået en fadæse - og er flov, meget flov. 

 

May 9, 2016

Er du også solo - altså i din virksomhed?

Er det dig, der bestemmer, begår alle fejlene og kan tage æren for alle succeserne?

Så er dette en podcast for dig.

Host er  Karin Høgh, solopreneur. 

Solopreneur betyder "en virksomhedsejer der styrer og arbejder i virksomheden alene"

Cohost i denne episode er Gitte Koldtoft, som har næsten 20 års erfaring i at holde foredrag for danske arbejdspladser.

Hendes passion er at skabe større livskvalitet ved at styre vores energi - i stedet for kun at styre vores tid.

 Gitte Koldtoft fortæller, hvordan hun energistyrer og bruger farverne rød, gul og grøn i sin hverdag. 

Karin Høgh sætter ord på, hvad det er, hun brænder mest for i sin virksomhed. Det kan måske komme som en overraskelse, hvad dét er. 

Hun nævner en meget speciel kjole, som du kan få et glimt af her :-)

Hvorfor lave en plus og minus energiliste?

Forskellen på, hvad der giver energi og hvad der giver næring. 

Som solopreneur får Gitte energi af at holde foredrag, at lukke en stor ordre, osv.

Men hun får næring af naturen og af søvn.

May 2, 2016

Cohost denne gang er Tine Tangdal. Hun er stresscoach og har virksomheden Balancepartner.

Tine Tangdal tager udgangpunkt i sin egen historie, når hun hjælper andre med at forebygge og tæmme stress og blive mere effektiv. 

Hun er forfatter til bogen Tæm Din Stress 

I episode 72 får vi en snak om, hvordan det ikke er nogen kur mod stress at blive selvstændig. Dét skal man blive af lyst og passion og ikke for at slippe for et stresset job. 

Selvstændige oplever også stress. Vi har måske blot lettere ved at dosere vores stressede perioder.

Blandt de råd, Tine giver er blandt andet at bruge denne tjekliste, når et problem kommer flyvende - eks i mailboksen. 

1. Har det noget med mig at gøre? 

2. Hvad kan jeg selv gøre?  

3. Hvem kan hjælpe?

4. Pyt!

 

 

Apr 25, 2016

I denne episode er Tommy Krabbe cohost. Han er foredragsholder og han synes, vi skal prøve at slippe vores slides, når vi holder oplæg.

Folk kan som regel lave de bedste billeder i deres eget hoved selv, og komplicerede figurer husker de ikke alligevel.

Vi taler også om mulighederne for selvstændige i forbindelse med  Virtual Reality og 360 grader video og fotos.

At producere rigtig virtual reality er ikke tilgængeligt for  ret mange, endnu. Men ligesom ejendomsmæglere og Google Streetview gør det, kan vi sagtens tage fotos og videoer, som seerne selv kan navigere rundt på, og det er også muligt at live streame fra events. 

Man kan osse  lave videoer og  live streame.

Vi tog et foto med Karins Ricoh Theta 360 grader kamera, og det kan du se her. 

Der er flere eksempler her https://theta360.com/en/gallery/

 

En Klub er åbnet i København.

Klubber findes overalt i England. Det har givet nogle reaktioner blandt andet på Facebook, og spørgsmålet er, hvad det vil betyde. Man skal inviteres til at blive medlem og godkendes af de andre medlemmer.

Er det for meget noget, der minder om loger?

 http://www.klub.io/

Cooltool: Videoer fra Shutterstock. Udover at man selvfølgelig kan finde billeder, kan man også købe rettigheder til at bruge gode videoklip og lydklip. 

 

Apr 11, 2016

SolopreneurCast har Karin Høgh, PodConsult, som vært. Hun er oprindelig radiojournalist, men har siden 2005 specialiseret sig i podcasting.

Hun driver coSounds, som er et lydstudie på Vesterbrogade i København, som kan lejes. 

Carina Heckscher har siden 2004 drevet virksomheden iCHECK.dk og fejrer 12 års jubilæum 15. April. Hun sætter mennesket i fokus og giver nøglen til handling - igennem foredrag, skriver bøger og har 1:1 kunder.

Der er 2 cool tools. Det ene er biblioteker - brug dem og blive insspireret. For bibliotekarer er virkelig gode til at have fingeren på pulsen og man falder ofte over noget, som kan give inspiration til sin virksomhed. 

 I denne episode spiller vi kort - Small Talk kort, som Carina har valgt ud som særlig relevante for solopreneurs. Kortene medvirker til at få snakken i gang i mange situationer og man lærer hinanden bedre at kende. 

Carina har udgivet bøgerog er derfor vant til at have fysiske produkter. De forkelllige sæt kort, som hun sælger, giver mange nye muligheder,  og da hun selv er glad for at håndtere forsendelser, har hun ikke planer om at outsource til et  lagerhotel.

Karin har derimod igen været i overvejelser om at outsource til et lagerhotel, som tilbyder pick-amd-pack - dvs de tagervarerne på lager og tager sig af ordrer og forsendelser.

Men det er meget svært at finde et sted, der kan tage ligeså meget ansvar for detaljer, kundeservice og hurtighed, har Karin erfaret, så hun lader det ligge - på eget lager. 

Sådan finder du et godt lagerhotel  http://lej-et-lagerhotel.dk/18-gode-raad-om-valg-af-lagerhotel-til-webshop/

Husk, at du kan abonnere på en nyhedsmail, hver gang der er  en ny episode af Solopreneurcast. 

Apr 4, 2016

Cammilla Rysgaard er tilbage som cohost - fo en enkelt episode. 

Hun var medvært det først år, men efter det første år ville hun koncentrere sig om sin virksomhed som specialist i praktisk marketingstrategi på mikrobudget og konceptualisering af viden formidlet i digitale produkter.

Cooltool er et tip fra Susan Vestergaard fra http://1264.dk
Du kan også slå automatisk svarfunktion til på dine Facebooksider. Under indstillinger og beskeder. 

Cammilla er begyndt at videoblogge, og det blev til en snap i podcasten om, hvor vigtigt det er at gøre det, man er lidt bange for. Det giver en tilfredsstillelse at overvinde sin frygt, og så er videoblogging et godt redskab til at opbykke 

know - like - trust over for sine kunder. 

Karin søger en videomakker, da hun bliver ved med at udskyde det. Hvis man gør det sammen med andre, er der større chance for, at det bliver til noget. 

De helt unge outubere er meget frygtløse og er ikke så følsomme over for seernes kritik. Et godt eksempel er Robinsamse - et ungt jysk kærestepar, som nu er oppe på 100 millioner visninger af deres videoer. Det er mere end nogen anden dansk Youtube-kanal. 

https://www.youtube.com/user/RobinSamse

 

Mar 21, 2016

Denne episode er en snak om at være digital nomade og tage skridtet fuldt ud - flytte virksomheden ud i verden.

Palle Bo er ved at sælge ud af sine ejendele - huset er solgt, døtrene er flyttet hjemmefra, og til sommer triller han ud af gaten - emigrerer simpelthen - foreløbig i tre år. 

Palle Bo har været selvstændig i 10 år, og lever af at lære andre at lave gode radioreklamer. 

Han har sitet Radioguru og han er aktuel med bogen Guide til bedre radioreklamer

Du kan følge hans rejse på Radiovagabond både som blog og podcast. 

  

Du kan få en mail, hvar gang der er en ny episode af Solopreneurcast - tilmeld dig her. 

  

Få mail om nye episoder

* skal udfyldes
 
 
 
 
 
 
Solopreneurcast er sponsoreret af 
Mar 14, 2016

Er du også solo - altså i din virksomhed. Er det dig, der bestemmer, begår alle fejlene og kan tage æren for alle succeserne, så er dette en podcast for dig.

Karin Høgh er vært, og hver uge inviterer hun en anden solopreneur ind som medvært. 

Maj Wismann er websexolog og bidt af online marketing bi, og hun er dybt dedikeret til at hjælpe mænd, kvinder og par med deres sexliv og parforhold online.

Maj bruger ofte ugens cool tool - Tinyrocketlab.com et dansk værktøj, som hjælper dig med at følge dine rankinger i Google og med at finde gode keywords, så dine kunder bedre kan finde dig. 

Maj, som er begyndt at markedsføre sig på engelsk,  har derfor flere gange oplevet at være gæst i en udenlandsk podcast  og hun har gjort sig nogle tanker om, hvor vigtigt det er at stramme op og være en god gæst. 

 

At forberede sig…

forholde sig i ro….

Være ærlig...

Her er nogle af de interviews, som Maj  har medvirket i: 

http://www.carisamontooth.com/blog/2015/12/9/danish-sexologist-maj-wismann-shares-the-1-libido-killer-for-women

https://laurenjeanthemommascoach.wordpress.com/2016/02/21/mommacast-78-quitting-love-is-not-an-option/

http://www.aaronjanx.com/podcasts

Karin har skrevet et indlæg på sin blog, som er en tjekliste for podcastere, der måtte være usikre på, om de udnytter mediet på den bedste måde. 

http://podconsult.dk/podcaster-du-er-du-helt-sikker/

Karin har desuden sat sit MasterClass-forløb i podcasting ned  til halv pris.

Du kan få en mail, hvar gang der er en ny episode af Solopreneurcast - tilmeld dig her. 

 

 

Få mail om nye episoder

* skal udfyldes
 
 
 
 
 
 
Solopreneurcast er sponsoreret af 
Mar 7, 2016

Er du også solo - altså i din virksomhed. Er det dig, der bestemmer, begår alle fejlene og kan tage æren for alle succeserne, så er dette en podcast for dig.

Karin høgh er vært og cohost i denne uge er Susan Vestergaard fra 1264.dk

Ugens cooltool 

 Læg dine egne billeder ind i smarte mobile devices - eks som jeg har gjort det på Solopreneurcasts Facebook side - oppe i headeren. Det er gratis og tager NO TIME.

http://smartmockups.com/

Better.dk

Vi følger op på historien om better.dk, som Susan Vestergaard og nogle andre i et bogholdernetværk fik øje på. Debatten er gået højt, dels fordi virksomhederne ikke ønsker at få deres egen side på better.dk, men også fordi det ser ud som om kunderne kan kontakte virksomheden. Det er dog ejeren af better.dk, der bruger beskederne til at få virksomheder og kunder til at oprette sig på better.dk.

Det er også blevet til en historie i Børsen på foranledning af Majbritt Lund, og Datatilsynet overvejer at gå ind i sagen. 

Både Susan og Majbritt har bedt om at blive fjernet fra sitet, og det har Kim Sørensen efterkommet. Karin har bedt om det et par gange, men endnu er kun nogle af hendes virksomhedsoplysninger fjernet. Beskedknappen er der stadig. 

Dette er et eksempel på, hvordan man med fordel kunne have inddraget brugerne inden man lancerer et produkt. Kim Sørensen bliver opfordret til at lave en survej. Det koster ingenting, og det kunne give et fingerpeg om de problemer, som han nu er løbet ind i. 

Det er gratis og nemt at oprette et spørgeskema i eks. Surveymonkey. 

Skattekontoen

Mange er ikke klar over, at de har en skattekonto, altså en opgørelse hos skat over, om vi skylder dem penge. Susan giver en anvisning af, hvordan man kommer ind på Skattekontoen og sikrer sig mod ubehagelige overraskelser. 

Husk at når du ”betaler moms”, så er det faktisk ikke momsen du betaler, men derimod den gæld som der er på Skattekontoen … og vel at mærke den første gæld først efter FIFO-princippet. (First in first out).

Rengøring

Mangesolopreneurs arbejder hjemme, men også selv om man har udekontor som Karin og Susan, så må man ofte selv gribe støvsugeren. Det er bare en af de kasketter, man tager på. Fordelen er, at man selv bedst ved, hvornår der trænger mest, og hvornår der skal være rent, hvis der kommer kunder på besøg, osv. 

Susan er heldig at have pålidelig rengøring to gange om ugen på det kontorfællesskab, hun har  lejet sig ind i. 

 

Få mail om nye episoder

* skal udfyldes
 
 
 
 
 
 
Solopreneurcast er sponsoreret af 
Feb 29, 2016

Karin Høgh er i studiet og Brian Brandt her cohost. Han ejer ClickStarter, hvor han hjælper virksomheder med at komme i gang med ehandel og drive flere kunder ind i deres shop.

Cooltool:

http://findenvinder.dk/

Har du brug for at finde en tilfældig vinder i en konkurrence. Fx på Facebook eller i dit kommentarspor på bloggen - ELLER til et event, så skriv antallet af deltagere og du får et tilfældigt nummer.

Med en flot grafik koblet på.

Brian råder til, at du spiller på flere heste, nor det gælder annoncering af din webshop. 

Jo større spredning, jo mindre sårbar er du.

Adwords stopper dig måske.

Facebook smider dig ud.

Hvad så ?

Der sker også nogle ting på Googles søgemaskine, som betyder, at vi ryger måske om på de næste sider til fordel for betalte reklamer. 


Brian skriver også om det i sit nyhedsbrev her. 

Så du skal overveje at gøre brug af nogle flere kanaler, eks. 

 • dba.dk
 • forums
 • Trendsales
 • Pricerunner, Kelkoo
 • Shopping
 • Bing Ads
 • Nyhedsbreve
 • Postkort når andre shops sender pakker ud. 

Hvor meget skal du give dig selv i løn?

 Hvis man som Karin har en enkeltmandsvirksomhed, så er hun ikke på fast løn.

Hun overfører bare penge til sin private konto.

Derimod, hvis man som Brian Brandt har et ApS, så skal man sætte et beløb af i løn til sig selv og eventuelle ansatte.

  Øverst på siden kan du se, hvordan du kan abonnere på Solopreneurcast via smartphone og tablet, eks. 

Men der er en ny mulighed:

Få mail om nye episoder

* skal udfyldes
 
 
 
 
Feb 22, 2016

Nu kan du få en mail, når der er en ny episode af Solopreneurcast

Få mail om nye episoder

* skal udfyldes
 
 
 
 

 Karin Høghs cohost denne gang er Michael Pedersen fra Roskilde Dybdemassage

 Han medbringer ugens cooltool: 

wpthemedetector.com.  Her kan man tjekke hvilket template og hviklke plug-ins, der er brugt til en bestemt Wordpress-hjemmeside. Servicen koster ikke noget. 

Michael er optaget af, om vi nu også udtrykker os klart nok og om vi ved, om vi mister kunder, fordi de antager noget, som ikke er realitet. 

 Eks.  

Dit firmanavn:

Antager du at de kan huske dit firmanavn ?

Kan de afkode hvad du sælger?

Hvis de vil købe og ikke kan huske dit firmanavn, så smutter de.

 

Sprogligt: (hjemmeside/nyhedsbreve)

Værdiladede ord

Tvetydige/indforståed ord (åbent i weekenden/lørdag og søndag)

Humor

Fagudtryk

Meget at hente ved at kigge det igennem

Rækkefølgen af klik/adfærd på hjemmesiden

Forudsætter køb en bestemt sekvens af klik ?

At kunden gør bestemte ting- f.eks “Ring for uforpligtende tilbud”

 Grafisk/visuelt

 Call to action- farve/form etc opfattes den som en “købsknap”

Eget nyhedsbrev- fin knap/tekst link

Tegn på du “antager” noget andet end kunderne

 Er der ting kunderne tit spørger dig om ?

 

Karin har været på messe, men som opsøgende ikke som udstiller, og det har fået hende til at gøre nogle tanker om, hvordan man nogle gange kan være langt foran med en idé og derfor ikke skal vente på, at kunder og partnere kommer til én. 

Men hvis man har et kendt produkt, kan man godt nøjes med at holde til på en hjemmeside og i en fysisk butik. 

Er du den opsøgende, eller vil du bare gerne opsøges?

 Vi diskuterer lidt visse cafeers ønske om at holde kunder med laptops væk, fordi de kan skræmme andre kunder væk og fordi de køber for lidt, mens de arbejder. 

 

Og så er websitet/søgemaskinen Better.dk som Kim Sørensen er gået konkurs med røget ud  i en shitstorm. Han har trukket oplysninger om virksomheder ind imod deres viden eller samtykke. 

Siden har desuden en knap til emails, men mange har oplevet ikke at have modtaget mails. Hvis man vil fjernes fra sitet, kan man skrive til kim@better.dk og håbe på svar.

Feb 15, 2016

Er du også solo - altså i din virksomhed. Er det dig, der bestemmer, begår alle fejlene og kan tage æren for alle succeserne, så er dette en podcast for dig.

Vært er Karin Høgh, og huner solopreneur. Solopreneur betyder "en virksomhedsejer der styrer og arbejder i virksomheden alene".  Hver uge mødes hun med en  anden og får en snak om livet som soloselvstændig.

Denne gang er cohosten Anja Lysholm, og hendes  virksomhed hedder Uforklarbar. Hun er speaker i Billigt Speak, og så sælger hun bøger og guidede meditationer og underviser  folk i at udforske deres bevidsthed.

Anja fortæller om Hemi-Sync, som er det system hun bruger til bevidsthedsudvidende og afslappende meditation. 

Anja er også flyttet på landet - godt nok mit i Korsør. Det har været et længe næret ønske at komme ud af storbyen.

Men hun har måttet tilbage til storbyen mange gange i den sidste tid for at spille en statistrolle i Operaen som nøgen havneluder - noget, som udløser et kærkomment ekstra løntillæg. 

Forsikring

Karin rejser endnu en gang et advarselsskilt for soloselvstændige - ud fra egen erfaring. 

Forsikring.

Hun fandt ud af, at jeg var totalt underforsikret. Det har hun nu fået rettet op på, selv om det er dyrt. Det skal tjekkes engang iimellem . Især hvis man har varer på lager og meget udstyr, kører i bil og bruger andres grej eks. til foredrag og kurser. 

En privat indboforsikring duer ikke - man skal have en erhvervsforsikring

 

Er du en "rigtig" iværksætter?

 Ifølge en gammel typeoversigt Anja så på hjemmesiden for bladet Iværksætteren  http://www.ivaerksaetteren.dk/flx/artikler/2/hvilken-ivaerksaettertype-er-du-96 ) så er hun ”livsstilsiværksætter”.

De beskrives sådan her: ”

 ”Livet er andet end forretninger for livsstilsiværksætteren. Virksomheden startes ofte på et kreativt gen, af kærlighed til emnet eller som en etisk nødvendighed. Det kan være svært at leve af virksomheden, men småt kan også være godt nok for denne type iværksætter.”

 Det er lige på kornet for Anjas vedkommende. Men ude i iværksættermiljøet er det ikke lige den type, der lægges mærke til. 

Men hvad  betyder dét, hvis man føler, at man er "rigtig" for sig selv og sine kunder?

Digitalt testamente

Det har været emnet et par gange i Solopreneurcasten - ikke fordi vi står med det ene ben i graven, men det kan ske pludselig, og hvor er det noget rod, hvis man ikke får givet videre til nogen, hvad der skal ske med alle ens profiler og log-in.

Vi har ikke fundet nogen løsning endnu, og der er da også sikkerheds-risikoen ved at lægge alle ens passwords online og ukrypteret ud eller ind i en bankboks.

Men nu er der mere opmærksomhed på det 

http://www.dr.dk/nyheder/indland/saadan-sikrer-du-din-digitale-arv

Og der er endda lavet en brochure som oplyser om det. 

http://livogdoed.dk/udgivelser/

 

Cool tool

Emailsignaturer er vigtige. Karin har mange af dem - afhængig af, hvem hun skriver til.

https://si.gnatu.re/

Jan 18, 2016

Solopreneurcast har i denne uge Mette Weber fra http://talmedbørn.dk som cohost. 

Hun er på det sidste blevet mere opmmærksom på at bruge de danske højtider i sin email markedsføring og lave kampagner efter dem. 

Hun har fået tegnet 24 illustrationer der viser årets gang, som skal bruges til dialogkort -skønne illustrationer der viser års-tider forskellige aktiviteter og helligdage gennem året.

 

Mette  lagde et skønt billede  af fastelavn fra årets gang kort op på sin Facebookside "Tal med dit barn på den fede måde"  sammen med en en opdatering. hvor hun skrev:

Hvad skal dine børn være klædt ud som til fastelavn?

Få inspiration til udklædnings-tøj fra Tal med børn!

 

og så gik hun i gang med en automation mail kampagne på Mailchimp med fokus først på fastelavn og derefter årets gang kort med henblik på salg når de er blevet klar tekst og formmæssigt.

 

Måske kan vi andre ligesom Mette gøre noget mere ud af at bruge årstiderne i vores mailkampagne - og på en mere kreativ måde, end man ser i mange webshops og i butikkerne. 

Pas på med underforsikring

Vær opmærksom på, at private forsikringer ikke dækker ting, du anvender i arbejdet – hverken værktøj, den bærbare eller telefonen.

Mange nye iværksættere har ikke den store pose penge at gøre godt med - der er mange udgifter forbundet med opstarten, og hvis det kan lade sig gøre, er det derfor oplagt at drive virksomheden hjemmefra og dermed spare udgiften til husleje, indtil virksomheden kommer rigtigt ud af starthullerne.

Men hvis du arbejder med din virksomhed hjemmefra, kan du ikke gå ud fra, at din almindelige familieforsikring dækker.

Du er nødt til at skelne mellem virksomhed og hjem og lave en opgørelse over hvilke ting, der hører til virksomheden. Din almindelige familie/indboforsikring dækker med al sandsynlighed ikke:

 • Den fulde værdi af arbejdsudstyr
 • Erhvervsansvar

Forsikringsselskabet vil måske kræve, at du ændrer nogle ting i hjemmet (det kan for eksempel være bedre låse, gitter for vinduet, et brandskab e.l.).

Ansvarsforsikring (rådgivning)

Virksomheder i nogle brancher - eksempelvis juridisk rådgivning og revision - kan have rådgivningsansvar og skal tegne forsikring, der dækker dette ansvar. Forsikringen dækker, hvis virksomheden holdes ansvarlig for rådgivning, der har medført tab for kunden. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kræves, at du tegner en sådan forsikring, kan du kontakte din brancheorganisation eller dit forsikringsselskab.

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring er lovpligtig, hvis du har ansatte i din virksomhed. Også selv om det kun er nogle få timer. Den sikrer alle ansatte eller deres efterladte erstatning for ulykke eller sygdom, der skyldes arbejdet eller de forhold, der arbejdes under.

Også skader, der er kan forventes inden for den tilskadekomnes arbejdsområde - det kan for eksempel være rygskader, dækkes af arbejdsskadeforsikringen.

Arbejdsskadeforsikringen dækker dog kun skader, der giver varige mén. Midlertidige skader dækkes af arbejdsgiveren og det offentlige efter reglerne om sygedagpenge m.v.

Som selvstændig kan du også tegne arbejdsskadeforsikring for dig selv og for din ægtefælle, hvis han eller hun er medarbejdende i virksomheden. Det er ikke lovpligtigt, men en rigtig god ide at gøre, så du er forsikret mod ulykker i arbejdstiden.

Jeg har fundet ud af, at jeg er underforsikret. Har haft besøg af et andet forsikringsselskab og vil nu bede begge om at komme med nogle tilbud, som jeg kan sammenligne. Konkurrence er godt. 

Løsøreforsikring - den, der dækker varer på lageret, skal være tilstrækkelig stor. 

Den skal dække mod brand, tyveri, vandskade og driftstab, som sikrer fx inventar, emballage, værktøj, maskiner samt de meromkostninger, en skade kan medføre.

I takt med at ens forretning stiger, vil varelageret også stige, så det er vigtigt at få forsikringerne gennemgået en gang om året eller hvert anden år. 

Cooltool: 

http://lugloc.com/ En lille GPS som man kan lægge i bagagen og derefter spore den med en app.  Koster 70 dollar per styk.

Solopreneurcast holder pause frem til 8. februar, da Karin på forretningsrejse først til London og så til Finland. 

Jan 11, 2016

Karin Høgh podcaster hver uge og inviteter hver gang en anden soloselvstændig til en snak om det at være alene i sin virksomhed og at drive sin virksomhed på nye måder. 

Solopreneurcast episode 61 gik lidt ud over de sædvanlige 30 minutter - for vi kom rigtig godt ind i en snak om webshops. 

Brian Brandt fra er jyden som kalder en spade for en spade - sådan lyder hans tagline. Han har virksomheden  Clickstarter   hvor han rådgiver andre webshopejere. Han er også manden bag Shopcamp som er et todages intensivt kursus, hvor deltagerne arbejder konkret med deres egne shops. 

 

Brian er far til tre børn og hans ægtefælle Camilla har http://sovedyret.dk/ som sælger tilbehør til at putte småbørn. En webshop, som Brian prøver mange nye ting af på og som nyder godt af hans store viden om ehandel. 

Cooltool denne gang er også for webshopejere - men også for andre. EN chatfunktion, som man kan slå til, hvis man har lyst til at give kunderne direkte hjælp via websitet. 

Keyreply.com/chat

http://www.buzzfeed.com/americanexpress/10-tools-every-entrepreneur-should-be-using-right-now?b=1#.jf8vNrP36

1 2 3 4 Next »